AddThis Website Tools

Το να παραμένετε αδύνατοι όσο μεγαλώνετε γίνεται όλο και πιο δύσκολο κάθε χρόνο, ειδικά αν είστε άνω των 50 ετών.

Μια ανασκόπηση του 2013 από τον αμερικανικό Οργανισμό για την Έρευνα και την Ποιότητα της Υγείας βρήκε ότι η μέση αύξηση βάρους είναι 0,5-1 κιλό ετησίως. Και ενώ αυτό μπορεί να μην φαίνεται τόσο πολύ, με την πάροδο του χρόνου τα εξτρά κιλά γρήγορα συσσωρεύονται.

Για πιο αδύνατη σιλουέτα καθώς μεγαλώνετε, η #1 διατροφική συνήθεια που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίζετε να τρώτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

“Μία από τις καλύτερες συνήθειες που πρέπει να κάνετε μετά την ηλικία των 50 ετών για να διατηρήσετε ένα αδύνατο σώμα είναι να τρώτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα και σνακ”, λέει η Roxana Ehsani https://roxanaehsani.com/, διαιτολόγος-διατροφολόγος και εκπρόσωπος των National Media στην Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ.

Η Ehsani εξηγεί ότι αυτό είναι το κλειδί γιατί απαιτεί θερμίδες για την πέψη της πρωτεΐνης.

“Όταν λοιπόν πηγαίνετε να φάτε πρωτεΐνη, είτε είναι ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλου στη σχάρα, είτε φιλέτο ψαριού, είτε ένα βραστό αυγό, είτε μια χούφτα φασόλια edamame, αυτές οι πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές ανεβάζουν προσωρινά τον μεταβολισμό σας, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να διασπάσει και να απορροφήσει την πρωτεΐνη. Ως εκ τούτου, για διατηρήσετε όχι μόνο την μυϊκή και οστική σας μάζα, αλλά και να την σιλουέτα σας αδύνατη,  όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε τόσο λιγότερη μάζα λίπους έχετε”, λέει η Ehsani.

Επιπλέον, προσθέτει ότι οι μύες είναι πιο ενεργοί μεταβολικά από την λιπώδη μάζα. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερους μυς έχετε, τόσες περισσότερες θερμίδες θα μπορούσατε να καίτε όλη την ημέρα, τόσο σε φάση ηρεμίας, όσο και κατά την άσκηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Καθώς μεγαλώνουμε, η μυϊκή μας μάζα μειώνεται σιγά-σιγά καθώς και η οστική μας μάζα, αλλά ένας τρόπος για να διατηρήσουμε καλύτερα και τα δύο είναι να καταναλώνουμε επαρκή πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα”, λέει, κάτι που υποστηρίζεται επίσης από επιστημονική έρευνα.