Διατροφή
Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός, έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου και αποτρέπει ως έναν βαθμό την κατανάλωση γλυκών αλλά και ανθυγιεινών φαγητών.
Αυτός λοιπόν ο ξηρός καρπός είναι τα καρύδια. Είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, σε μαγνήσιο, πρωτεΐνες, βιταμίνη B6 και βιταμίνη Ε. Ταυτόχρονα, προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού και μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις λιγούρες.
«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια μιας μελέτης.