Για αρκετούς ανθρώπους η δάφνη έχει ξεχωριστή θέση στη κουζίνα τους χρησιμοποιώντας την σε διάφορα φαγητά (φακές κλπ).
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των φύλλων του συγκεκριμένου βοτάνου για την υγεία μας
Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός εξαιρετικού ελαίου που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες κάνουν καλό στην υγεία μας.
Τα οφέλη της δάφνης:
- Ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
- Καθαρίζει το έντερο.
- Αυξάνει και διεγείρει τη διαδικασία της εφίδρωσης.
- Χρησιμοποιείται για τους πόνους στις αρθρώσεις και βοηθάει στην αντιμετώπιση της φλεβίτιδας.
Συνταγή:
- 30 γραμμάρια φύλλα δάφνης.
- 250 ml ελαιόλαδο.
Παρασκευή:
Πολτοποιήστε τα φύλλα δάφνης και ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο. Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι, κλείστε το καλά και αφήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 14 ημέρες. Μετά από τις 2 εβδομάδες στραγγίξτε το μείγμα με ένα πανί και μεταφέρετε το υγρό σε ένα άλλο δοχείο. Κρατήστε το δαφνέλαιο σε κρύο δωμάτιο.
Τα οφέλη του δαφνέλαιου:
1. Ζεστάνετε το ελάχιστα και τρίψτε το απαλά στις αρθρώσεις σας.
2. Για σοβαρές κεφαλαλγίες, κάντε μασάζ στους κροτάφους με αυτό το έλαιο.
4. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ασπιρίνη με δαφνέλαιο, αφού μειώνει την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος.
5. Βελτιώνει την όρεξη.
6. Βοηθά στην εξάλειψη του πόνου στο στομάχι και στο έντερο.
7. Ομαλοποιεί τη νεφρική και ηπατική λειτουργία.
8. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λοσιόν για την επίλυση των προβλημάτων του δέρματος στο πρόσωπο.
9. Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική λοσιόν κατά της ακμής.