Είναι γνωστή η σπουδαιότητα της κατανάλωσης λαχανικών και φρούτων μέσα στην ημέρα σε όλες τις ηλικίες.
Κι αυτό γιατί αυτές οι τροφές αποτελούν μια πολύ καλή πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που πρέπει να λαμβάνουμε σε συνδυασμό με άλλες τροφές.
Μέσα στα διάφορα οφέλη που έχουν τα λαχανικά, υπάρχει ένα που βοηθάει στην καύση των θερμίδων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς και με έρευνες το σέλινο είναι αυτό το λαχανικό το οποίο έχει την ιδιότητα να οδηγεί σε καύση έως και διπλάσιων θερμίδων από αυτές που παρέχει.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα άτομο που κατανάλωσε σέλινο παίρνοντας 53 θερμίδες, έκαψε περισσότερες χάρη σε αυτό.
Επιπλέον, μελέτες σχετικές με τα οφέλη που προσφέρει το σέλινο, έδειξαν ότι η πολτοποίηση του λαχανικού επιτρέπει να διασπαστούν οι φυτικές του ίνες και να απελευθερωθούν τα θρεπτικά συστατικά του, με αποτέλεσμα το συκώτι να εργάζεται πιο εντατικά, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις.
Εκτός από τα παραπάνω, το σέλινο έχει επίσης αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, επομένως συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.