
Το Πάσχα πέρασε και ένα ερώτημα που έχουμε οι περισσότεροι είναι πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα πασχαλινά αυγά εντός και εκτός ψυγείου.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τα βραστά αυγά, είτε με κέλυφος είτε χωρίς, διατηρούνται στο ψυγείο έως και 7 ημέρες.
Ωστόσο, προτείνεται να φυλάσσονται σε αεροστεγείς σακούλες που περιορίζουν τον αέρα, για να μειωθεί η ανάπτυξη τυχόν βακτηρίων.
Επίσης, ακόμη και αν τα καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα, αν το αυγό φαίνεται χαλασμένο ή μυρίζει, τότε καλύτερα να το πετάξετε και να μην το καταναλώσετε.
Από την άλλη, τα βραστά αυγά που μένουν εκτός ψυγείου και διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, αντέχουν μέχρι 2 ώρες.
Ειδικά αν έχετε βγάλει το κέλυφος του αυγού, καλό θα ήταν να το καταναλώσετε το συντομότερο. Ακόμη κι αν ήταν στο ψυγείο, αν τα βγάλετε εκτός, θα πρέπει να τα καταναλώσετε μέσα σε λίγες ώρες.
Επιπλέον, η αμερικανική Υπηρεσία δεν συνιστά την φύλαξη των βραστών αυγών στην κατάψυξη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.