Το κόκκινο χαβιάρι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η εν λόγω λιχουδιά περιέχει χοληστερόλη, προκαλεί πρήξιμο και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.
Ένας διατροφολόγος προειδοποίησε τους λάτρεις του είδους πως εφόσον περιέχει αλάτι θα πρέπει να το λάβουν υπόψη όσοι πάσχουν από υπέρταση.
«Το αλάτι μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να συγκρατήσει υγρά. Εάν έχετε πάθηση του καρδιαγγειακού συστήματος ή των νεφρών, το χαβιάρι πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή», σημείωσε ο ειδικός.
Το χαβιάρι περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης και επομένως ο ειδικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αθηροσκλήρωση και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Άτομα χωρίς προβλήματα υγείας μπορούν να τρώνε ένα με δύο κουταλάκια με χαβιάρι την ημέρα, κατέληξε ο διατροφολόγος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.