ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

Ελβετοί επιστήμονες δημιούργησαν νέο είδος σοκολάτας – Είναι πιο υγιεινή και πιο βιώσιμη

Ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο χρησιμοποιώντας τον πολτό και την εσωτερική επένδυση του φλοιού του κακάο

Ελβετοί επιστήμονες δημιούργησαν νέο είδος σοκολάτας – Είναι πιο υγιεινή και πιο βιώσιμη

Επιστήμονες στην Ελβετία χρησιμοποιώντας περισσότερα μέρη του καρπού του κακάο δημιούργησαν ένα νέο είδος σοκολάτας.

Αυτό, υποστηρίζουν, την καθιστά πιο υγιεινή και πιο βιώσιμη.

Οι ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Ινστιτούτο ETH της Ζυρίχης, ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο χρησιμοποιώντας τον πολτό και την εσωτερική επένδυση του φλοιού του κακάο, το ενδοκάρπιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζελέ κακάο», το οποίο είναι τόσο γλυκό που μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη.

Μετά από μια σειρά πειραμάτων για την εύρεση της τέλειας συνταγής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έως και το 20% της σοκολάτας θα μπορούσε να αποτελείται από αυτό το ζελέ κακάο.

Οι τυφλές δοκιμές γεύσης που πραγματοποιήθηκαν με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, έδειξαν ότι η σοκολάτα έχει προφίλ γλυκύτητας παρόμοιο με τη συμβατική. Επιπλέον, περιέχει 20% περισσότερες φυτικές ίνες και 30% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με την τυπική ευρωπαϊκή μαύρη σοκολάτα.

Γιατί η νέα σοκολάτα είναι πιο βιώσιμη

«Μια αξιολόγηση έδειξε ότι η μεγάλης κλίμακας παραγωγή αυτής της σοκολάτας θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση γης και το δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη σε σύγκριση με τη συμβατική παραγωγή μαύρης σοκολάτας», έγραψαν οι ερευνητές.

Επιπλέον, αυτή η καινοτόμος σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει και τα μέσα διαβίωσης των καλλιεργητών κακάο καθώς θα μπορούν να πωλούν, εκτός από τους κόκκους, και τον αποξηραμένο χυμό από τον πολτό και το ενδοκάρπιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν νέες πηγές εισοδήματος. Πριν όμως η σοκολάτα αυτή φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, απαιτούνται αλλαγές στις υποδομές. Οι καλλιεργητές κακάο, για παράδειγμα, θα χρειαστούν εξοπλισμό για την αποξήρανση του χυμού και την παρασκευή του ζελέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.