Αν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι κάνατε καλύτερες επιλογές φαγητού τρώγοντας ένα πολύσπορο κουλούρι για πρωινό και παραλείποντας το παγωτό ως βραδινό επιδόρπιο, η επιστήμη λέει τώρα ότι κάνετε λάθος.
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ένα χωνάκι παγωτού με ξηρούς καρπούς και παγωτό σοκολάτας είναι σχεδόν δύο φορές πιο υγιεινό από ένα πολύσπορο κουλούρι.
Στην έρευνα, οι ειδικοί στη σχολή Επιστήμης και Πολιτικής της Διατροφής στο Tufts ανέπτυξαν μια «Πυξίδα Τροφίμων». Σύμφωνα με αυτήν, μπορούν να κατατάξουν οποιοδήποτε είδος τροφής από το 1 έως το 100 με βάση τη διατροφή αξία. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός, τόσο πιο υγιεινό ήταν το φαγητό.
Συγκεκριμένα, ένα χωνάκι παγωτού με ξηρούς καρπούς και παγωτό σοκολάτας πήρε βαθμολογία 37. Από την άλλη, ένα πολύσπορο κουλούρι με σταφίδες έλαβε 19 ενώ το αλμυρό κράκερ 7. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός πως ενώ ένα φρενς τοστ ολικής άλεσης πήρε βαθμολογία 37, τα πατατάκια καλαμποκιού βαθμολογήθηκαν υψηλότερα, με 55 βαθμούς. Από την άλλη, ο καπουτσίνο με γάλα χαμηλών λιπαρών βαθμολογήθηκε με 69.