Η διατροφή έχει ορισμένους κανόνες που υπάρχουν χρόνια. Είναι αρκετά διαφορετικοί, ωστόσο, ανάλογα με τη χώρα και τα τρόφιμα, διαφέρουν. Υπάρχει ένας μύθος που έρευνες δείχνουν ότι καταρρίπτεται.
Το ζήτημα του δείπνου έχει απασχολήσει πολύ τους διατροφολόγους. Υπάρχει η άποψη, εδώ και χρόνια, ότι το να τρώμε νωρίς βραδινό, έχει οφέλη για την υγεία. Η συνήθεια αυτή, έχει συσχετιστεί πολύ με τους μεγαλύτερους σε ηλικία και με τα παιδιά.
Ωστόσο, τελευταία, φαίνεται ότι αρκετά εστιατόρια μετά το ξεκίνημα της πανδημίας άρχισαν να κλείνουν και νωρίτερα. Σε αρκετές χώρες συμβαίνει αυτό εδώ και καιρό. Όμως, οι έρευνες έδειξαν τελευταία, ότι το να τρώμε νωρίς το δείπνο δεν είναι απαραίτητα πιο υγιεινό από το να φας πιο αργά. Σε πολλές δίαιτες, δείχνει να είναι το σημαντικότερο.
Υπήρχε τόσα χρόνια η άποψη ότι το φαγητό νωρίς, βοηθά και να χωνέψεις νωρίτερα και να κοιμηθείς καλύτερα. Σύμφωνα με τις έρευνες, δεν έχει σημασία το πότε θα φας, αλλά σίγουρα το πόσο βαριά θα φας. Δεν υπάρχει καλύτερη και ιδανικότερη ώρα για φαγητό.
Σύμφωνα με μελέτες, είναι καλό όσοι έχουν διαβήτη να τρώνε νωρίς, ώστε να μην έχουν επιπλοκές. Γενικά, όμως, δεν υπάρχει η καλύτερη ώρα για βραδινό. Δεν ταιριάζει σε όλους το ίδιο πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το ορίζουν. Αυτό έχει να κάνει με την ώρα που ξυπνάμε, τις ώρες που δουλεύουμε και γενικότερα την καθημερινότητά μας.
Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλό να φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα διατροφής για τον εαυτό μας και να έχουμε στο μυαλό μας τα γεύματά μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να τρώμε πιο σωστά και να παραμένουμε υγιείς.