Τα αυγά όπως όλοι μας γνωρίζουμε, αποτελούν ιδανική τροφή για μικρούς και για μεγάλους. Ωστόσο όσοι καταναλώνετε τα αυγά σας βραστά, σίγουρα θα έχετε προσέξει μία λευκή μεμβράνη να καλύπτει το ασπράδι.
Η μεμβράνη, αυτή όχι μόνο δεν πρέπει να σας προβληματίζει, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αποτελείται από πρωτεΐνη.
Για την ακρίβεια, τα αυγά έχουν δύο πρωτεϊνικές μεμβράνες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και έχουν σκοπό να προστατεύουν το αυγό από εισβολές βακτηριδίων, απλά η μεμβράνη που βρίσκεται έξω από τον κρόκο είναι διάφανη και είναι πιο δύσκολο να την διακρίνει κανείς.
Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε να σχηματιστεί αυτή η λευκή μεμβράνη μην χρησιμοποιείτε τα πιο φρέσκα αυγά που έχετε γιατί είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν τη μεμβράνη αυτή.
Αν και δεν υπάρχει κάποια σίγουρη συνταγή, μπορείτε να βάλετε τα αυγά εξαρχής σε ζεστό νερό πριν αρχίσει να βράζει.
Αυτό που πρέπει έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι σίγουρα δεν σας κάνει κακό και δεν είναι επικίνδυνο.