Μια συνήθεια που την έχουν πολλοί, είναι να τυλίγουν το τυρί με μεμβράνη και να το βάζουν στο ψυγείο. Όμως, σας έχει περάσει από το μυαλό πως αυτή η απλή κίνηση στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη;

Ο λόγος που τυλίγουν το τυρί με μεμβράνη, είναι για να το διατηρήσουν φρέσκο περισσότερο διάστημα και να μην ξεραθεί, αλλά και να το προστατεύσουν και από το να δημιουργηθεί μούχλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης είναι λάθος κι επικίνδυνος, καθώς η μεμβράνη διατηρεί την υγρασία που υπάρχει στο τυρί, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μούχλα.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του τυριού στο ψυγείο; Να το βάλετε σε ένα αεροστεγές ταπεράκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!