ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Γιατί η ωμή μπριζόλα είναι συνήθως ασφαλής για κατανάλωση

Το USDA συνιστά να φέρετε όλο το κόκκινο κρέας σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών πριν το καταναλώσετε

Γιατί η ωμή μπριζόλα είναι συνήθως ασφαλής για κατανάλωση

Αν και μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος τρόπος προετοιμασίας της μπριζόλας για όλους, υπάρχουν ακόμα πολλοί που επιμένουν να παραγγέλνουν το μοσχαρίσιο κρέας τους μαγειρεμένο rare.

Ενώ οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ωμού κρέατος είναι προφανείς, γιατί η κατανάλωση μιας φαινομενικά μισοψημένης μπριζόλας θεωρείται ασφαλής από τους περισσότερους ανθρώπους;

Σύμφωνα με το Healthline, η κατανάλωση ωμού κρέατος αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα ασφαλές.

Η κατανάλωση ωμού κρέατος εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο προσβολής από τροφιμογενείς ασθένειες και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

Τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, όπως η σαλμονέλα ή το E. coli, συνήθως σκοτώνονται όταν το κρέας μαγειρεύεται.

Το USDA συνιστά να φέρετε όλο το κόκκινο κρέας σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών πριν το καταναλώσετε, επειδή τα περισσότερα βακτήρια θα έχουν εξαλειφθεί σε αυτό το σημείο. Στο ωμό κρέας, ωστόσο, αυτά τα βακτήρια μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα να έχουν εξαπλωθεί και πολλαπλασιαστεί.

Το Science ABC επισημαίνει ότι τα ωμά ψάρια αποτελούν συχνά εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, επειδή συνήθως σερβίρονται φρέσκα ή καταψύχονται γρήγορα, σκοτώνοντας μεγάλο μέρος των βακτηρίων. Το κρέας από ψάρια περιέχει, επίσης, συνήθως λιγότερα από αυτά τα επικίνδυνα βακτήρια.

Τα περισσότερα από τα βακτήρια στη μοσχαρίσια μπριζόλα ζουν στην επιφάνεια

Έτσι δημιουργείται το ερώτημα αν είναι ασφαλές να παραγγείλετε το φιλέ μινιόν σας και πάλι rare; Η απάντηση, ως επί το πλείστον, είναι ναι, καθώς, σύμφωνα με το Delighted Cooking, τα περισσότερα από τα βακτήρια μιας μπριζόλας συσσωρεύονται στην εξωτερική της επιφάνεια.

Αν και είναι πιθανό κάποια από αυτά να έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό του κρέατος, δεν είναι πολύ πιθανό να είναι αρκετά ώστε να αρρωστήσετε.

Το Science ABC επισημαίνει ότι το κρέας των περισσότερων μπριζόλων είναι πολύ πυκνό για να μπορέσουν τα βακτήρια να εισχωρήσουν επαρκώς στο εσωτερικό τους.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ακόμη πιο επικίνδυνο να καταναλώνετε μπέργκερ ή άλλο μοσχαρίσιο κιμά που έχει ψηθεί rare, σύμφωνα με το Today, και αυτό γιατί όταν το κόκκινο κρέας αλέθεται, τα επιφανειακά βακτήρια μπορεί να εξαπλωθούν παντού.

Οι μυϊκές ίνες, επίσης, διασπώνται και το κρέας δεν είναι τόσο πυκνό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να εισέλθουν στο εσωτερικό του μπιφτεκιού και για το λόγο αυτό, τα μπέργκερ πρέπει πάντα να μαγειρεύονται εντελώς πριν σερβιριστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.