Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο μικρών και μεγάλων είναι το καρπούζι, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που δεν πρέπει να το καταναλώνουν.  

Η αλλεργία στο καρπούζι, αν και σπάνια, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κνησμό, φούσκωμα, δύσπνοια ή ακόμη και αναφυλαξία, όπως οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες.

Εκτιμάται ότι ένα ποσοστό μεταξύ 4 και 6% των παιδιών και 4% των ενηλίκων έχουν τροφική αλλεργία.

Αν και οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία, μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή. Ενδέχεται να γίνετε αλλεργικοί στο καρπούζι ακόμα κι αν δεν είχατε πρόβλημα με την κατανάλωσή του για χρόνια.

Ωστόσο υπάρχουν και συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που δεν πρέπει να καταναλώνουν το αγαπημένο φρούτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί είναι:

  • Άτομα με αλλεργία στα φρούτα
  • Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη
  • Άτομα με πεπτικά προβλήματα
  • Άτομα με νεφρική νόσο