Το εσπρέσο μαρτίνι – το μοντέρνο κοκτέιλ που τώρα τελευταία “φοριέται πολύ” και που είναι πανταχού παρόν λέγεται πως είναι απειλή για την υγεία σας
Τον περασμένο χρόνο, το ποτό έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του πολύ και μάλιστα, είναι ένα από τα τρία «μοντέρνα κλασικά» κοκτέιλ του μενού στο διάσημο The Modern με δύο αστέρια Michelin (με 19 $ το ποτό).
Η κατανάλωση πολλαπλών φλιτζανιών εσπρέσο την ημέρα μπορεί να «αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και μερικές φορές μπορεί να είναι ο ένοχος για κολπική μαρμαρυγή, άγχος και κατάθλιψη», είπε η Δρ Johanna Contreras, καρδιολόγος στο νοσοκομείο Mount Sinai στο The Post.
«Επίσης, ο καφές μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του αλκοόλ και μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να μη συνειδητοποιούν πόσο μπορεί να καταναλώνουν, και ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ από ό,τι θα έκαναν αν παρήγγειλαν ένα ποτήρι κρασί». Ζάχαρη και καφές και αλκοόλ; Eγγύηση για μέθη!
Θέλετε περισσότερα μειονεκτήματα; Τα γλυκαντικά του μαρτίνι espresso, όπως η Kahlúa ή το απλό σιρόπι ζάχαρης, τον κάνουν πολύ πιο παχυντικό από ένα κανονικό μαρτίνι ή μια βασική σόδα βότκας. «Ψάχνετε πιθανώς ένα ρόφημα 200 έως 300 θερμίδων», είπε ο Stephens.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.