ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Μελέτη: Το συστατικό στο βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά που προστατεύει από τον καρκίνο

Οι ασθενείς με υψηλότερα επίπεδα TVA στο αίμα τους, ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην ανοσοθεραπεία

Μελέτη: Το συστατικό στο βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά που προστατεύει από τον καρκίνο

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ένα οξύ που βρίσκεται σε ορισμένα κόκκινα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το trans-vaccenic acid (TVA) -ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο βόειο κρέας, το αρνί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα- βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού να καταπολεμούν τους καρκινικούς όγκους.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ασθενείς με υψηλότερα επίπεδα TVA στο αίμα τους, ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην ανοσοθεραπεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει συμπλήρωμα διατροφής που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις κλινικές θεραπείες για τον καρκίνο.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις ΗΠΑ, Jing Chen, δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλές μελέτες που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη σχέση μεταξύ διατροφής και ανθρώπινης υγείας και είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τους υποκείμενους μηχανισμούς λόγω της μεγάλης ποικιλίας των τροφών που καταναλώνουν οι άνθρωποι.

Αλλά αν εστιάσουμε μόνο στα θρεπτικά συστατικά και τους μεταβολίτες που προέρχονται από τα τρόφιμα, αρχίζουμε να βλέπουμε πώς επηρεάζουν τη φυσιολογία και την παθολογία.

Εστιάζοντας σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ενεργοποιήσουν τις αποκρίσεις των Τ-κυττάρων, βρήκαμε ένα που ενισχύει πραγματικά την αντικαρκινική ανοσία ενεργοποιώντας ένα σημαντικό μονοπάτι στο ανοσοποιητικό».

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές άντλησαν στοιχεία από μια βάση δεδομένων με περίπου 700 γνωστά μόρια που προέρχονται από τρόφιμα και δημιούργησαν μια βιβλιοθήκη που αποτελείται από 235 βιοενεργά μόρια που προέρχονται από θρεπτικά συστατικά.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.