ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Νέα μελέτη: Πώς τα υποκατάστατα κρέατος βοηθούν στην υγεία της καρδιάς

Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών, όπως νάτριο και κορεσμένα λιπαρά

Νέα μελέτη: Πώς τα υποκατάστατα κρέατος βοηθούν στην υγεία της καρδιάς

Μια νέα μελέτη, κατέλεξε στο συμπέρασμα ότι τα υποκατάστατα κρέατος, μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία της καρδιάς.

Οι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της LDL χοληστερόλης και του σωματικού βάρους, βελτιώθηκαν όταν τα κρέατα αντικαταστάθηκαν με ένα υποκατάστατο φυτικής προέλευσης, σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Canadian Journal of Cardiology.

Σε μια κλινική δοκιμή, οι άνθρωποι που κατανάλωναν υποκατάστατα κρέατος φυτικής προέλευσης είδαν μείωση της ολικής χοληστερόλης κατά 13%, μείωση της LDL χοληστερόλης κατά 9%, μείωση των τριγλυκεριδίων κατά 53% και αύξηση της «καλής» HDL χοληστερόλης κατά 11%.

Αυτό ισχύει για το κρέας φυτικής προέλευσης ανεξάρτητα από την κύρια πηγή πρωτεΐνης (σόγια, μπιζέλι, μυκοπρωτεΐνη) ή λίπος (φυτικό λάδι, ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας).

«Το φυτικό κρέας είναι μια υγιεινή εναλλακτική που συνδέεται σαφώς με μειωμένους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου», δήλωσε ο Δρ. Ehud Ur, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο British Columbia στο Βανκούβερ.

Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών στα υποκατάστατα κρέατος, όπως νάτριο και κορεσμένα λιπαρά.

Τα περισσότερα υποκατάστατα κρέατος είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα και τέτοια τρόφιμα τείνουν να είναι χαμηλά σε φυτικές ίνες και γεμάτα με αλάτι, ζάχαρη και πρόσθετα συντηρητικά.

Ωστόσο, η μελέτη υποστηρίζει ότι δεν είναι όλα τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα βλαβερά για την καρδιά.

«Από μόνη της, η επεξεργασία δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα», σημειώνει ο Δρ Ur.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν οι συμμετέχοντες αντικατέστησαν το παραδοσιακό κρέας με φυτικής προέλευσης, η αρτηριακή πίεση μειώθηκε κατά περίπου 10%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.