Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώνει εκ νέου τους καταναλωτές σχετικά με το ακρυλαμίδιο στις τροφές και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία τους.
Η δημοσίευση του ΕΦΕΤ για το ακρυλαμίδιο
Το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ουσία που σχηματίζεται φυσικά σε αμυλούχα τρόφιμα όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 120°C). Όταν υπάρχει ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα, μπορεί δυνητικά να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους καταναλωτές όλων των ηλικιών. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να μειωθούν τα επίπεδα ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα.
Τρόφιμα που παρασκευάζονται από δημητριακά, όπως δημητριακά πρωινού, μπισκότα, τοστ και καφές, καθώς και προϊόντα πατάτας όπως τηγανητές πατάτες και πατατάκια, αποτελούν παραδείγματα τροφίμων με υψηλότερα επίπεδα ακρυλαμιδίου.
Μην το κάψετε – ροδίστε το ελαφρά!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.