Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η νοθεία του ελαιόλαδου δεν σχετίζεται με κίνδυνο της δημόσιας υγείας αλλά με απάτη που έχει ως σκοπό το οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, η νοθεία στο ελαιόλαδο γίνεται με έλαια χαμηλότερης ποιότητας, ενώ μεγαλύτερος φόβος υπάρχει για ανάμιξη του extra παρθένου που είναι και το πιο ακριβό, ιδίως όταν αυτό αγοράζεται χύμα.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ συνέστησε στους καταναλωτές να προτιμούν το τυποποιημένο προϊόν, σε συσκευασία έως πέντε κιλά, και να ελέγχουν εάν στη συσκευασία υπάρχει η ένδειξη el και ένα νούμερο που σημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει περάσει από διαδικασία έγκρισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, οι καταναλωτές που εντοπίσουν κάτι προβληματικό στο προϊόν, είτε στην οσμή είτε στη γεύση, μπορούν να απευθύνονται στο 11717 για καταγγελίες και αναφορές.