Το μοσχοκάρυδο φημίζεται για την γεύση και το άρωμα που δίνει, αλλά και για την αντιοξειδωτική του δράση. Ωστόσο η υπερβολική χρήση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
Ταιριάζει τέλεια στα κέικ, στα μπισκότα, ακόμα και μέσα στον καφέ.
Και αν νομίζεις ότι ταιριάζει μόνο στα γλυκά, κάνεις λάθος, αφού νοστιμίζει και τα αλμυρά εδέσματα.
Δοκίμασε το σε σπιτικό ψωμί και στο κοκκινιστό και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όμως εκτός από νοστιμιά το μοσχοκάρυδο φημίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει απέναντι στο στρες.
Ρίχνει την πίεση και έχει ήπια επίδραση στο νευρικό σύστημα.
Όμως σε μεγάλες δόσεις, έχει παρατηρηθεί ότι δημιουργεί ψευδαισθήσεις.
Προσοχή θέλουν και τα έλαια από μοσχοκάρυδο που μπορούν να φέρουν ζάλη και ναυτία σε υπεδοσολογία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.