Το μοσχοκάρυδο φημίζεται για την γεύση και το άρωμα που δίνει, αλλά και για την αντιοξειδωτική του δράση. Ωστόσο η υπερβολική χρήση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
Ταιριάζει τέλεια στα κέικ, στα μπισκότα, ακόμα και μέσα στον καφέ.
Και αν νομίζεις ότι ταιριάζει μόνο στα γλυκά, κάνεις λάθος, αφού νοστιμίζει και τα αλμυρά εδέσματα.
Δοκίμασε το σε σπιτικό ψωμί και στο κοκκινιστό και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όμως εκτός από νοστιμιά το μοσχοκάρυδο φημίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει απέναντι στο στρες.
Ρίχνει την πίεση και έχει ήπια επίδραση στο νευρικό σύστημα.
Όμως σε μεγάλες δόσεις, έχει παρατηρηθεί ότι δημιουργεί ψευδαισθήσεις.
Προσοχή θέλουν και τα έλαια από μοσχοκάρυδο που μπορούν να φέρουν ζάλη και ναυτία σε υπεδοσολογία.