ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σταφύλια: Δείτε ποιοι είναι καλό να αποφεύγουν την κατανάλωσή τους

Είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες, περιέχουν μια καλή δόση φυτικών ινών, ενώ είναι και μια πολύ καλή πηγή υδατανθράκων

Σταφύλια: Δείτε ποιοι είναι καλό να αποφεύγουν την κατανάλωσή τους

Τα σταφύλια μπορεί να έχουν πολλά οφέλη για την υγεία ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που καλό είναι τα αποφεύγουν.

Τα σταφύλια είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες, περιέχουν μια καλή δόση φυτικών ινών, ενώ είναι παράλληλα και μια πολύ καλή πηγή υδατανθράκων. Όσο για τη νοστιμιά τους, είναι γνωστή σε όλους!

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα σταφύλια είναι μια υγιεινή επιλογή για τη διατροφή και οι πιο πολλοί μπορούν να τα απολαμβάνουν καθημερινά.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που πρέπει να τα περιορίσουν ή να τα αποφύγουν.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να τρώνε ολόκληρα σταφύλια, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού. Εάν το παιδί σας είναι κάτω των 2 ετών, θα πρέπει να αφαιρείτε τη φλούδα και να κόβετε τα σταφύλια σε τέταρτα.

Δεν είναι συνηθισμένο να έχετε αλλεργία στα σταφύλια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται κιόλας να εμφανίσετε. Εάν είστε αλλεργικοί στα σταφύλια, μπορεί να εμφανίσετε κνίδωση ή κοκκινίλες στο δέρμα σας αγγίζοντας τα σταφύλια ή λίγο μετά την κατανάλωση τους. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να έχετε δυσκολία στην αναπνοή ή να πάθετε αναφυλακτικό σοκ.

Προσεκτικά πρέπει να είναι και τα άτομα που χρησιμοποιούν φάρμακα για την αραίωση του αίματος: Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες σταφυλιών, καθώς η ρεσβερατρόλη μπορεί να αυξήσει την αντιπηκτική δράση αυτών των φαρμάκων, αυξάνοντας τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος συνίσταται η κατανάλωση με μέτρο σε όσους ακολουθούν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.