Το ταχίνι και to φυστικοβούτυρο είναι δύο κρεμώδεις και νόστιμες επιλογές με τις ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα από ξηρούς καρπούς.
Το ταχίνι παρασκευάζεται από αποφλοιωμένο σουσάμι και το έλαιό του. Οι σπόροι αναμειγνύονται σε μια τελική λεία υφή με ξεχωριστό άρωμα και αλμυρή γεύση.
Το φυστικοβούτυρο παρασκευάζεται από αλεσμένα ψημένα φιστίκια και έχει γεύση ξηρού καρπού.
Το φυστικοβούτυρο κατασκευάζεται από άλεση φυστικιών και συχνά περιέχει προσθήκη ζάχαρης και ελαίων, ενώ το ταχίνι παρασκευάζεται από άλεση σησαμιού και συνήθως δεν περιλαμβάνει επιπλέον συστατικά.
Επιπλέον, το ταχίνι έχει μια ελαφρώς πικάντικη και νόστιμη γεύση, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι πιο γλυκό και συχνά έχει μια έντονη γεύση φυστικιού.
Και τα δύο είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών, καθιστώντας τα ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή.
Σύγκριση σε θρεπτική αξία
(οι παρακάτω τιμές ανά 100 γραμμάρια, ενώ 1 κουταλιά του γλυκού είναι περίπου 15 γραμμάρια)
Η τελική επιλογή μεταξύ του ταχινιού ή του φυστικοβούτυρου εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τον τρόπο που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. Το ταχίνι συνήθως χρησιμοποιείται σε πιάτα από τη Μέση Ανατολή, ενώ το φυστικοβούτυρο συχνά χρησιμοποιείται σε δυτικού τύπου επιδόρπια και σνακς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.