ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Το γνωρίζατε; – Για ποιο λόγο υπάρχουν λευκά και καφέ αυγά;

Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες με διαφορετικές επίσης χρωστικές ιδιότητες στο κέλυφός τους

Το γνωρίζατε; – Για ποιο λόγο υπάρχουν λευκά και καφέ αυγά;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο υπάρχουν καφέ και λευκά αυγά;

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, και συγκεκριμένα από τη ράτσα των κοτών που τα κάνουν.

Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες με διαφορετικές επίσης χρωστικές ιδιότητες στο κέλυφός τους.

Αρχικά, το αυγό έχει λευκό κέλυφος, αλλά κατά τη διέλευσή του για την έξοδο από την κότα, χρωστικές ουσίες προστίθενται, δημιουργώντας τον ποικιλόχρωμο χαρακτήρα του κελύφους.

Ένας ενδεικτικός τρόπος για να αντιληφθούμε το χρώμα των αυγών που παράγει μια κότα είναι μέσω του χρώματος του λοβού των αυτιών της.

Όταν ο λοβός είναι κοκκινωπός, τα αυγά είναι συνήθως καφέ, ενώ όταν είναι λευκός, τα αυγά είναι συνήθως άσπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.