Η μεμονωμένη κατανάλωση τροφών έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία μας. Ωστόσο όταν συνδυάζονται με κάποια άλλη τροφή, τότε μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, οπότε ο συνδυασμός θα πρέπει να αποφεύγεται.
Για παράδειγμα, κάποιοι συνδυασμοί τροφών προκαλούν φούσκωμα, μειώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό και αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα. Όπως οι τρεις παρακάτω:
Τσάι με γάλα
Το μαύρο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία συνδέεται με το διαβήτη αλλά και άλλες παθήσεις. Ωστόσο αν προσθέσεις γάλα, είτε ζωικής προέλευσης είτε σόγιας, τότε αυτή η απορρόφηση των αντιοξειδωτικών, μειώνεται αισθητά.
Φακές με κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί περιέχει τανίνες, χημικές ενώσεις που όταν συνδυάζονται με σίδηρο, ο οποίος υπάρχει στις φακές αλλά και στη σόγια, τότε εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Αλκοόλ με καφεΐνη
Έχετε πιει αρκετό κρασί και σκέφτεστε ότι τώρα θέλετε έναν καφέ για να βρείτε ενέργεια και να ξυπνήσετε. Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν συνδυάσει αλκοόλ με καφεΐνη, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.