Η μεμονωμένη κατανάλωση τροφών έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία μας. Ωστόσο όταν συνδυάζονται με κάποια άλλη τροφή, τότε μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, οπότε ο συνδυασμός θα πρέπει να αποφεύγεται.
Για παράδειγμα, κάποιοι συνδυασμοί τροφών προκαλούν φούσκωμα, μειώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό και αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα. Όπως οι τρεις παρακάτω:
Τσάι με γάλα
Το μαύρο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία συνδέεται με το διαβήτη αλλά και άλλες παθήσεις. Ωστόσο αν προσθέσεις γάλα, είτε ζωικής προέλευσης είτε σόγιας, τότε αυτή η απορρόφηση των αντιοξειδωτικών, μειώνεται αισθητά.
Φακές με κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί περιέχει τανίνες, χημικές ενώσεις που όταν συνδυάζονται με σίδηρο, ο οποίος υπάρχει στις φακές αλλά και στη σόγια, τότε εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Αλκοόλ με καφεΐνη
Έχετε πιει αρκετό κρασί και σκέφτεστε ότι τώρα θέλετε έναν καφέ για να βρείτε ενέργεια και να ξυπνήσετε. Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν συνδυάσει αλκοόλ με καφεΐνη, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος.