Ο μεταβολισμός μας καθορίζεται από πολλά πράγματα, όπως τη κληρονομικότητα, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τη σωματική μας δραστηριότητα αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες.
Παρακάτω ακολουθούν οι χειρότερες τροφές που κάνουν τον μεταβολισμό εχθρό μας.
Δημητριακά με ζάχαρη
Αν και χαρίζουν ενέργεια και είναι ιδανικά για το πρωί, όταν τα δημητριακά περιέχουν ζάχαρη, προσθέτουν θερμίδες και απορρυθμίζουν τον μεταβολισμό μας μέσα στην ημέρα και καίμε λιγότερες θερμίδες.
Επεξεργασμένες τροφές με συντηρητικά
Κέικ συσκευασμένα, κρουασάν, μπισκότα και άλλα νόστιμα εδέσματα που τρώμε συνήθως το πρωί μαζί με τον καφέ μας, είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λευκό ψωμί
Ενώ το ψωμί τα τελευταία χρόνια επιτρέπεται στις δίαιτες, και κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους διαιτολόγους, το λευκό ψωμί είναι από τις χειρότερες επιλογές για τον μεταβολισμό σας. Η αφαίρεση των φυτικών ινών καθιστά το λευκό ψωμί εύκολο και γρήγορο στην πέψη. Έτσι ώστε ο μεταβολισμός σας δεν χρειάζεται να ανέβει πολύ και να κάψει θερμίδες για να το διασπάσει.
Στην ίδια κατηγορία με τα “εχθρικά” τρόφιμα μπαίνουν το λευκό ρύζι, τα ζυμαρικά, το junk food και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.