ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πολύ μπροστά η αλβανική μαφία στην Ελλάδα: «Ξεπλένει» χρήμα σε... πλυντήρια αυτοκινήτων!
prodeals

Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν κορεσμό

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μειώνοντας την πρόσληψη φαγητού γενικώς, θα αδυνατίσουν

Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν κορεσμό

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε για περισσότερη ώρα χορτάτοι.

Σε γενικές γραμμές, τρώγοντας κανείς λιγότερο και κάνοντας περισσότερη άσκηση, μπορεί να φτάσει πιο κοντά στο επιθυμητό βάρος.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μειώνοντας την πρόσληψη φαγητού γενικώς, θα αδυνατίσουν.

Συγκεκριμένες τροφές ωστόσο, μπορούν πραγματικά να σάς βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Ο διατροφολόγος και προσωπικός γυμναστής Luke Hanna αποκαλύπτει εννέα τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους – συμπεριλαμβανομένης μιας που μπορεί να σας εκπλήξει.

Δεν είναι οι ίδιες οι τροφές που οδηγούν σε άμεση απώλεια βάρους, αλλά το αίσθημα κορεσμού που προκαλούν για περισσότερη ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τρώτε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Μιλώντας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο ειδικός εξηγεί: «Πρόκειται για τροφές που προκαλούν κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι σάς βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Οι τροφές αυτές είναι:

  • Λευκά ψάρια
  • Κοτόπουλο
  • Βρόμη
  • Ελληνικό γιαούρτι
  • Φρούτα
  • Ποπ-κορν
  • Ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • Λαχανικά με πολλές φυτικές ίνες, όπως μπρόκολο, καρότα και κουνουπίδι

Συνέστησε επίσης την κατανάλωση πατάτας, μιας τροφής που οι περισσότεροι αποφεύγουν όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Ο Luke τονίζει ότι προφανώς αποφεύγουμε τις τηγανιτές πατάτες, όχι όμως και τις πατάτες που μαγειρεύουμε με υγιεινό τρόπο, δηλαδή τις ψητές ή τις βραστές.

Η συμβουλή του υποστηρίζεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition, η οποία ανέλυσε μια ποικιλία τροφίμων για να δημιουργήσει έναν δείκτη κορεσμού προκειμένου να υπολογίσει πόσο χορτάτους μάς αφήνουν μετά το φαγητό.

Ως βάση για τη βαθμολογία χρησιμοποιήθηκε το λευκό ψωμί, ενώ τα περισσότερα τρόφιμα σημείωσαν ίσες ή υψηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά τον κορεσμό.

Οι πατάτες βρέθηκαν να έχουν την υψηλότερη βαθμολογία στον δείκτη κορεσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν: «Την υψηλότερη βαθμολογία πήραν οι βραστές πατάτες, η οποία ήταν επταπλάσια από τη χαμηλότερη βαθμολογία που έλαβε το κρουασάν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.