ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε πάθει αφυδάτωση

Ορισμένες παθήσεις ή κάποιες καταστάσεις υγείας, όπως η διάρροια και ο εμετός αυξάνουν τον κίνδυνο

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε πάθει αφυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να οφείλεται στο ότι το σώμα σας χάνει νερό ή ηλεκτρολύτες, όπως νάτριο, μαγνήσιο και κάλιο.

Ορισμένες παθήσεις ή κάποιες καταστάσεις υγείας, όπως η διάρροια και ο εμετός αυξάνουν τον κίνδυνο να πάθετε αφυδάτωση.

6 σημάδια ότι έχετε αφυδάτωση

Κακή αναπνοή

Το σάλιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά η αφυδάτωση μπορεί να εμποδίσει το σώμα σας να παράγει αρκετό. Μια από τις παρενέργειες αυτού είναι η κακή αναπνοή.

Πονοκέφαλοι

Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Αν και διάφοροι παράγοντες εκτός από την αφυδάτωση μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, το να πίνετε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλύνετε τον πόνο σας.

Μυϊκές κράμπες

Όταν το σώμα σας χάνει αρκετά υγρά, δεν μπορεί να κρυώσει επαρκώς, οδηγώντας σε ασθένειες λόγω θερμότητας. Ένα σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε είναι οι μυϊκές κράμπες, οι οποίες μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της άσκησης, ιδιαίτερα σε ζεστό καιρό.

Ξηρό ή κοκκινισμένο δέρμα

Όταν ιδρώνετε πάρα πολύ, σημαίνει ότι το σώμα σας χάνει πολλά υγρά και πρέπει να τα αναπληρώσετε.

Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και μπορεί να γίνει ξερό ή να εμφανίσει «κοκκινίλες».

Η έλλειψη σε ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το κάλιο, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μυϊκές κράμπες.

Πυρετός και ρίγη

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να είναι σημάδι θερμικής εξάντλησης. Ο πυρετός μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση. Όσο υψηλότερος είναι ο πυρετός, τόσο πιο σοβαρά μπορεί να αφυδατωθείτε.

Γλυκά

Όταν είστε αφυδατωμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο για όργανα όπως το συκώτι, το οποίο χρησιμοποιεί νερό, να απελευθερώσουν γλυκογόνο [αποθηκευμένη γλυκόζη] και άλλα συστατικά των αποθεμάτων ενέργειας σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, είναι πιθανό να έχετε αυξημένη λαχτάρα για κάτι γλυκό, αλλά στην πραγματικότητα απλά διψάτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.