ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΕΟΦ: Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 105 φάρμακα για 3 μήνες

Προσωρινό μέτρο διάρκειας τριών μηνών για να μην αδειάσουν τα ράφια στα φαρμακεία

ΕΟΦ: Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 105 φάρμακα για 3 μήνες

Τα φάρμακα για τα οποία θα ισχύσει το μέτρο είναι τα νέα φάρμακα για διαβήτη/αδυνάτισμα τα αντιπηκτικά τα αντιβιοτικά κ.λπ. όπως και ανάμεσά τους  το Ozempic το σκεύασμα των διαβητικών που πολλοί χρησιμοποιούν για την απώλεια βάρους.

Έως πότε θα διαρκέσει το προσωρινό μέτρο – Τι απαγορεύεται

Στη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται επίσης πως όσο δεν επιτρέπονται οι παράλληλες εξαγωγές, απαγορεύεται και η αποθεματοποίηση των συγκεκριμένων φαρμάκων.

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ακόμη ότι η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα μετά από έγκρισή του για έκτακτη εισαγωγή ή με απόφαση κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας με ξενόγλωσση επισήμανση.

Επισημαίνει επίσης πως είναι επιβεβλημένη για όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειος κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), η κατά προτεραιότητα διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη ζήτηση και τη νόμιμη συνταγογράφησή τους.

Οι παράλληλες εξαγωγές των 105 φαρμάκων απαγορεύονται από σήμερα 5 Αυγούστου 2024 έως και τις 5 Νοεμβρίου 2024.

Τα φάρμακα για τα οποία απαγορεύονται προσωρινά οι παράλληλες εξαγωγές μπορείτε να τα δείτε ονομαστικά και αναλυτικά ΕΔΩ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.