ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν σε μελάνια τατουάζ – Τι αναφέρει επιστημονική μελέτη

Μιλούν για ανάγκη παρακολούθησης των μελανιών για βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν σε μελάνια τατουάζ – Τι αναφέρει επιστημονική μελέτη

Ερευνητές εντόπισαν βακτήρια σε εμπορικά μελάνια τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ, αποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

Μάλιστα αποκαλυπτική είναι η πρώτη του είδους μελέτη που δημοσιεύτηκε:

«Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ότι τα εργοστασιακά και σφραγισμένα μελάνια τατουάζ μπορούν να φιλοξενήσουν αναερόβια βακτήρια, που είναι γνωστό ότι ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με χαμηλό οξυγόνο, όπως το επιδερμικό στρώμα του δέρματος, μαζί με τα αερόβια βακτήρια» διευκρίνισε ο ερευνητής Δρ Seong-Jae (Peter) Kim, μικροβιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Τοξικολογικής Έρευνας του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. «Αυτό υποδηλώνει ότι τα μολυσμένα μελάνια τατουάζ θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης και από τους δύο τύπους βακτηρίων», πρόσθεσε.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Applied and Environmental Microbiology, το περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

Σύμφωνα με τον Δρα Kim, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της παρακολούθησης των μελανιών για βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Στόχος των ερευνητών στην παρούσα μελέτη ήταν να μετρήσουν την επικράτηση των μικροβιακών μολυσματικών παραγόντων στα μελάνια τατουάζ στην αμερικανική αγορά.

Για τη διενέργεια της μελέτης και σε πρώτη φάση, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε έναν τυπικό επωαστήρα και έναν αναερόβιο θάλαμο, για να ελέγξει τα διαλύματα μελανιών για την ενδεχόμενη ύπαρξη βακτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα, ο επωαστήρας χρησιμοποιήθηκε για την αναζήτηση αερόβιων βακτηρίων, τα οποία χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν. Ο αναερόβιος θάλαμος παρείχε τις συνθήκες ιδανικές για τα βακτήρια που δεν χρειάζονται οξυγόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.