Μία επιστήμονας τροφίμων αποκάλυψε τα τρία τρόφιμα που δεν θα «άγγιζε» ποτέ, λόγω του υψηλού κινδύνου που ενέχουν.
Η ειδικός, η οποία δημοσιεύει με το όνομα @hydroxide στο TikTok, μοιράστηκε ένα βίντεο στο λογαριασμό της εξηγώντας ότι αυτά τα τρία τρόφιμα δεν θα τα έτρωγε ποτέ και αποκάλυψε τους λόγους.
@hydroxide Two foods I AVOID as a food scientist #foodscience #foodscientist #raremeat
Γιατί δεν καταναλώνει ποτέ ωμές φύτρες
«Το νούμερο ένα είναι οι ωμές φύτρες» εξήγησε η επιστήμονας τροφίμων. Αν και η ειδικός παραδέχτηκε ότι «περιστασιακά» μπορεί και να φάει κάποιες, σημείωσε ωστόσο ότι είναι ένα «πολύ, πολύ υψηλού κινδύνου τρόφιμο».
«Κάτι που πρέπει να ξέρετε για τα τροφιμογενή βακτήρια είναι πως είναι σαν τους κολλητούς σας στις διακοπές. Θέλουν να πάνε κάπου ζεστά και αναζητούν νερό. Έτσι, οι φύτρες καλλιεργούνται βασικά στο έδαφος στο πιο ζεστό και υγρό περιβάλλον που μπορείτε να φανταστείτε. Και μαντέψτε: Τα βακτήρια τις λατρεύουν».
Η ειδικός λέει ότι πρέπει προτού καταναλώσετε τις φύτρες πρέπει να τις ξεπλύνετε πολύ καλά ή να τις μαγειρέψετε και τονίζει ότι αυτές που σερβίρονται συνήθως, είναι ωμές και δεν πρέπει να καταναλώνονται. «Δεν τις αγγίζω καν» είπε.
Ποια άλλα τρόφιμα δεν αγγίζει ποτέ
Ένα άλλο τρόφιμο που αποφεύγει η επιστήμονας τροφίμων είναι το ωμό ή rare μαγειρεμένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι. «Συνήθως παραγγέλνω ένα καλοψημένο μπιφτέκι» σημειώνει. Ο λόγος γι’ αυτό, είναι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζεται και μαγειρεύεται το κρέας.
«Τα μπιφτέκια που ετοιμάζονται μηχανικά τεμαχίζονται με κάτι μεγάλα μαχαίρια. Αν υπάρχει έστω και ένα μικρό κομμάτι κρέατος εκεί που έχει E.coli ή σαλμονέλα, ουσιαστικά διανέμετε παντού στον κιμά» λέει η ειδικός.
Το τρίτο τρόφιμο που δεν τρώει είναι τα ωμά στρείδια. «Αυτές τις ημέρες θερίζει ο νοροϊός» σημειώνει προσθέτοντας το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο μήνα σε ένα πλούσιο πάρτι όπου αρκετοί καλεσμένοι έφαγαν ωμά στρείδια και κόλλησαν νοροϊό.
«Ο μόνος έλεγχος ασφαλείας τροφίμων από τον οποίο πρέπει να περάσουν τα ωμά στρείδια είναι να ελεγχθεί αν τα νερά συγκομιδής από τα οποία προέρχονται είναι ασφαλή για ψάρεμα» εξηγεί και προσθέτει ότι αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε υπάρχει στο νερό – συμπεριλαμβανομένων των περιττωμάτων – μπορεί να καταλήξει στα στρείδια.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.