Μία επιστήμονας τροφίμων αποκάλυψε τα τρία τρόφιμα που δεν θα «άγγιζε» ποτέ, λόγω του υψηλού κινδύνου που ενέχουν.

Η ειδικός, η οποία δημοσιεύει με το όνομα @hydroxide στο TikTok, μοιράστηκε ένα βίντεο στο λογαριασμό της εξηγώντας ότι αυτά τα τρία τρόφιμα δεν θα τα έτρωγε ποτέ και αποκάλυψε τους λόγους.

@hydroxide

Two foods I AVOID as a food scientist #foodscience #foodscientist #raremeat

♬ original sound – hydroxide – food scientist

Γιατί δεν καταναλώνει ποτέ ωμές φύτρες

«Το νούμερο ένα είναι οι ωμές φύτρες» εξήγησε η επιστήμονας τροφίμων. Αν και η ειδικός παραδέχτηκε ότι «περιστασιακά» μπορεί και να φάει κάποιες, σημείωσε ωστόσο ότι είναι ένα «πολύ, πολύ υψηλού κινδύνου τρόφιμο».

«Κάτι που πρέπει να ξέρετε για τα τροφιμογενή βακτήρια είναι πως είναι σαν τους κολλητούς σας στις διακοπές. Θέλουν να πάνε κάπου ζεστά και αναζητούν νερό. Έτσι, οι φύτρες καλλιεργούνται βασικά στο έδαφος στο πιο ζεστό και υγρό περιβάλλον που μπορείτε να φανταστείτε. Και μαντέψτε: Τα βακτήρια τις λατρεύουν».

Η ειδικός λέει ότι πρέπει προτού καταναλώσετε τις φύτρες πρέπει να τις ξεπλύνετε πολύ καλά ή να τις μαγειρέψετε και τονίζει ότι αυτές που σερβίρονται συνήθως, είναι ωμές και δεν πρέπει να καταναλώνονται. «Δεν τις αγγίζω καν» είπε.

Ποια άλλα τρόφιμα δεν αγγίζει ποτέ

Ένα άλλο τρόφιμο που αποφεύγει η επιστήμονας τροφίμων είναι το ωμό ή rare μαγειρεμένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι. «Συνήθως παραγγέλνω ένα καλοψημένο μπιφτέκι» σημειώνει. Ο λόγος γι’ αυτό, είναι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζεται και μαγειρεύεται το κρέας.

«Τα μπιφτέκια που ετοιμάζονται μηχανικά τεμαχίζονται με κάτι μεγάλα μαχαίρια. Αν υπάρχει έστω και ένα μικρό κομμάτι κρέατος εκεί που έχει E.coli ή σαλμονέλα, ουσιαστικά διανέμετε παντού στον κιμά» λέει η ειδικός.

Το τρίτο τρόφιμο που δεν τρώει είναι τα ωμά στρείδια. «Αυτές τις ημέρες θερίζει ο νοροϊός» σημειώνει προσθέτοντας το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο μήνα σε ένα πλούσιο πάρτι όπου αρκετοί καλεσμένοι έφαγαν ωμά στρείδια και κόλλησαν νοροϊό.

«Ο μόνος έλεγχος ασφαλείας τροφίμων από τον οποίο πρέπει να περάσουν τα ωμά στρείδια είναι να ελεγχθεί αν τα νερά συγκομιδής από τα οποία προέρχονται είναι ασφαλή για ψάρεμα» εξηγεί και προσθέτει ότι αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε υπάρχει στο νερό – συμπεριλαμβανομένων των περιττωμάτων – μπορεί να καταλήξει στα στρείδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!