Ένα από τα πιο συχνότερα ηλεκτρικά σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι ο βραστήρας, καθώς τον χρησιμοποιούμε άλλοτε συχνότερα και άλλοτε λιγότερο για να φτιάξουμε τον καφέ μας, το τσάι μας ή τέλος πάντων οποιοδήποτε ρόφημα της αρέσκειάς μας.

Παρόλα αυτά, η τακτική χρήση οδηγεί στην συσσώρευση βρωμιάς και ακαθαρσίας η οποία όχι μόνο υποβαθμίζει την ποιότητα στις επόμενες χρήσει, αλλά ταυτόχρονα οδηγεί και στην αντίστροφη μέτρηση λειτουργίας της συσκευής.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται ορισμένα εύκολα βήματα για τον άμεσο και πάνω από όλα φυσικό καθαρισμό του.

Πρώτα από όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λευκό ξίδι, νερό, βούρτσα για καθάρισμα μπουκαλιών και πανί με μικροΐνες.

  1. Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε ίση ποσότητα ξιδιού και νερού σε μια μεζούρα, π.χ. από ένα φλιτζάνι το καθένα και τα ρίχνουμε μέσα σε άδειο βραστήρα.
  2. Έπειτα, ανάβουμε τη συσκευή μας και αφήνουμε το υγρό μας μείγμα να βράσει. Μετά τη σβήνουμε, τη βγάζουμε από την πρίζα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βυθίζουμε το πανάκι με τις μικροΐνες μέσα στο ξίδι με το νερό και καθαρίζουμε πρώτα το εξωτερικό του βραστήρα μας.
  4. Μετά, χρησιμοποιούμε τη βούρτσα για να τρίψουμε καλά το εσωτερικό της συσκευής. Προσέχουμε να καθαρίσουμε καλά όλες τις γωνίες και τις άκρες.
  5. Ακολούθως, χύνουμε το περιεχόμενο του βραστήρα και ξεπλένουμε με φρέσκο νερό.
  6. Επιπλέον, γεμίζουμε ξανά με νερό και αφήνουμε να βράσει.
  7. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, χύνουμε το βρασμένο νερό και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά, αν θέλουμε, ώστε να απομακρύνουμε τυχόν μυρωδιά του ξιδιού, που δεν θέλουμε να περάσει στον καφέ ή το τσάι μας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, έχουμε καθαρίσει βιολογικά τον βραστήρα μας και έτσι είναι έτοιμος ξανά για χρήση!