«Πράσινο» φως για τρίτη δόση εμβολίου για συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων άναψε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Η τρίτη δόση αφορά το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και Moderna και θα χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του FDA αναφέρεται και δήλωση της υπηρεσιακής επιτρόπου, Τζάνετ Γούντκοκ.

Χαρακτηριστικά, η ίδια είπε μεταξύ άλλων: «Η χώρα έχει εισέλθει σε ακόμα κύμα της πανδημίας της νόσου COVID-19 και ο FDA γνωρίζει ιδιαίτερα ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν ιδιαίτερα για σοβαρές ασθένειες. Έπειτα από ενδελεχή ανασκόπηση των διαθέσιμων δεδομένων, ο FDA διαπίστωσε ότι αυτή η μικρή, ευάλωτη ομάδα μπορεί να επωφεληθεί από μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna».

Μάλιστα, η Τζάνετ Γούντοκ πρόσθεσε: «Η σημερινή ενέργεια επιτρέπει στους γιατρούς να ενισχύσουν την ανοσία σε ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα που χρειάζονται επιπλέον προστασία από τη νόσο COVID-19. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, άλλα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα, προστατεύονται επαρκώς και δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίου για τη νόσο COVID-19 αυτή τη στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV