Εκτός από την σύσταση να μην χορηγείται το σκεύασμα της AstraZeneca σε έγκυες γυναίκες, αλλά και σε όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν, να κάνουν τη β δόση της AstraZeneca στις 8 αντί στις 12 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, διαβεβαιώνει ο ΕΜΑ, επισημαίνοντας όμως ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή Covid-19.

Η ανάλυση του ΕΜΑ επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας, της ανάγκης διασωλήνωσης και θανάτου λόγω Covid-19, διαβεβαιώνει ο οργανισμός.

Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ «εξέτασε συστάσεις για τη χορήγηση του εμβολίου έπειτα από μεσοδιάστημα μεγαλύτερο των 4-12 εβδομάδων, καθώς και για τη μη χορήγηση της δεύτερης δόσης, ή τη χορήγηση εμβολίου mRNA ως δεύτερη δόση» αναφέρει ο οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!