ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κοριτσάκι» ο Τριντό; Ε, ρε, τι έχει να γίνει έτσι και ασχοληθεί ο Έλον με την κυβέρνηση Μητσοτάκη...
prodeals

Αντιδιαβητικό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης με κορωνοϊό σύμφωνα με νέα μελέτη

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι κανένα από τα φάρμακα που δοκιμάστηκαν δεν απέτρεψε την μείωση του οξυγόνου στο αίμα

Αντιδιαβητικό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης με κορωνοϊό σύμφωνα με νέα μελέτη

Η μετφορμίνη, ένα ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο κατά του διαβήτη, μειώνει κατά τουλάχιστον 40% την πιθανότητα ένας ασθενής με Covid-19 να χρειαστεί νοσηλεία και να πεθάνει, ενώ η μείωση του κινδύνου ξεπερνά το 50% αν η χορήγηση του φαρμάκου γίνει έγκαιρα στην αρχική φάση των συμπτωμάτων, δείχνει μια νέα -διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με ψευδοφάρμακο- κλινική δοκιμή φάσης 3 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Καρολάιν Μπραμάντε της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», μελέτησαν 1.323 ενήλικες 30-85 ετών (μέση ηλικία 46 ετών) που όλοι ήσαν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (με δείκτη μάζας σώματος άνω του 25), μεταξύ των οποίων και έγκυες (το 6%), καθώς επίσης τόσο εμβολιασμένοι (οι περισσότεροι) όσο και ανεμβολίαστοι.

Οι ασθενείς χωρίστηκαν τυχαία σε διάφορες ομάδες και πήραν είτε μόνο μετφορμίνη (αντιδιαβητικό), είτε μόνο ιβερμεκτίνη (παρασιτοκτόνο), είτε μόνο φλουβοξαμίνη (αντικαταθλιπτικό) -τρία φάρμακα για άλλες παθήσεις αλλά με πιθανή δράση κατά του κορωνοϊού- είτε έναν συνδυασμό των ανωτέρω φαρμάκων, είτε ένα εικονικό φάρμακο (πλασίμπο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μελέτη μας έδειξε ότι η μετφορμίνη μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ένας ασθενής να χρειαστεί να επισκεφτεί το τμήμα επειγόντων ενός νοσοκομείου ή να νοσηλευθεί λόγω Covid-19», δήλωσε η δρ Μπραμάντε. Αντίθετα, δεν βρέθηκε καμία θετική επίπτωση από τη χορήγηση είτε ιβερμεκτίνης, είτε φλουβοξαμίνης. Από την άλλη, κανένα από τα τρία φάρμακα (ούτε η μετφορμίνη) δεν απέτρεψε την υποξαιμία (μείωση του οξυγόνου στο αίμα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.