Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας πήραν πίσω την απόφαση για τα αντιγριπικά εμβόλια, η οποία είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς πλέον οι πολίτες θα έπρεπε να πληρώνουν κάποιον γιατρό για να τα συνταγογραφήσει και δεν θα τα προμηθεύονταν απευθείας από το φαρμακείο, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. 

">

Η αρχική απόφαση πάρθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να την «αδειάζει» μέσα σε λίγες ώρες. Να θυμίσουμε εδώ ότι η παρουσία της έχει φέρει πολλές «αναταράξεις» στο Υπουργείο Υγείας, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχουν πληροφορίες ότι εξαιτίας της παραιτήθηκε προσφάτως ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει σήμερα πως το αντιγριπικό εμβόλιο από αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται δωρεάν προς τους Έλληνες πολίτες, ενώ μέχρι τότε απαιτείται συνταγογράφηση. Ενώ, αποκλειστικά με συνταγή γιατρού θα χορηγούνται τα δύο νέα ακριβά αντιγριπικά εμβόλια που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται μόνο για τους άνω των 65 ετών.