ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Πώς επιβαρύνει την υγεία μας ο καπνός – Τι λένε οι πνευμονολόγοι 

Δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι και η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Πώς επιβαρύνει την υγεία μας ο καπνός – Τι λένε οι πνευμονολόγοι 

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά κάλυψε με μαύρο καπνό τα βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής. 

Οι νότιοι άνεμοι έστρεψαν το επικίνδυνο σύννεφο καπνού προς τα βόρεια.

Ενδεικτικό αυτού είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το πώς επηρεάστηκαν οι περιοχές ακόμη και πολύ μακρύτερα από την Κάτω Κηφισιά.

Την ίδια ώρα οι πνευμολόγοι προειδοποιούν για το πώς ο καπνός μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, για τον λόγο αυτό εστάλη και μήνυμα από το 112 στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

«Στην περιοχή της κάτω Κηφισιάς λαμβάνει χώρα μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο όπου η καύση υλικών περιλαμβάνει, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πλαστικά και ανοξείδωτα υλικά στα οποία συμπεριλαμβάνονται καύσεις ανόργανων και χημικών ουσιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αυτές τις ώρες, να κρατήσουν κλειστά παράθυρα και πόρτες και εάν κάνουν χρήση κλιματιστικού να είναι με εσωτερική ανακύκλωση αέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Οποιοσδήποτε εμφανίσει συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, βήχα, τάση για εμετό ή ζάλη πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με τον γιατρό του» επισημαίνει η Μάτα Τσικρικά, πνευμονολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 15.30 σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 15.34 για πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στη Νέα Κηφισιά και συγκεκριμένα σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για εργοστάσιο του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πνευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι και η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.