Είναι ευρέως γνωστό πως κατά τη διάρκεια ενός ντους χρησιμοποιείται από μια σημαντική μερίδα συνανθρώπων μας, μια πετσέτα για να σκουπιστούν. Ωστόσο κάτι τέτοιο εγείρει υγειονομικές ανησυχίες σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως λοιπόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αφρόλουτρο για να πλύνουμε το σώμα μας και το πρόσωπό μας, έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο μία πετσέτα για να καθαρίσουμε τα νερά από το πρόσωπο και το σώμα μας.

Αυτό πρέπει να αποφεύγεται, διότι σύμφωνα με επιστήμονες, η πετσέτα του σώματος, μπορεί να έχει πάνω της βακτήρια που αν μεταφερθούν στην επιδερμίδα του προσώπου θα προκαλέσουν σοβαρά δερματολογικά προβλήματα και μολύνσεις.

Επιπρόσθετα, καλό είναι να μην μοιραζόμαστε τις πετσέτες μας με άλλους ανθρώπους, καθώς μπορεί αυτοί να είναι φορείς βακτηρίων και μικροβίων και έτσι να μας μεταδώσουν ασθένειες που ενδεχομένως έχουν.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να έχουμε το νου μας πως χρειάζεται να χρησιμοποιούμε αφρόλουτρα και σαμπουάν, όπως επίσης και δύο διαφορετικές πετσέτες, ενώ πλενόμαστε, αν θέλουμε να τηρούμε πλήρως τους κανόνες σωματικής υγιεινής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!