Ο γυναικείος οργασμός είτε είναι κλειτοριδικός, κολπικός ή μεικτός πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των μυών του κόλπου.
Η επίτευξη του οργασμού είναι πηγή άγχους για πολλούς άνδρες καθώς θέλουν να ευχαριστήσουν τις συντρόφους τους.
Επίσης, η κορύφωση της ερωτικής διέγερσης για πολλές γυναίκες δεν είναι πάντοτε εφικτή με αποτέλεσμα αρκετές να προσποιούνται μη θέλοντας να πληγώσουν τον εγωισμό του παρτενέρ τους.
Αυτό που αρκετοί άνδρες δεν γνωρίζουν είναι πως μια γυναίκα μπορεί να νιώθει ευχαρίστηση αλλά για κάποιους λόγους να μην επιτευχθεί η οργασμική κορύφωση κατά τη συνουσία.
Τα στάδια του οργασμού
Οι οργασμοί έχουν κάποια κοινά στάδια για κάθε γυναίκα και είναι οι εξής:
- Σεξουαλική διέγερση
- Σταθεροποίηση
- Κορύφωση
- Αποκλιμάκωση
Όπως αναφέρουν οι σεξολόγοι και γυναικολόγοι η γυναίκα κατά μέσο όρο χρειάζεται 20′ για να φτάσει σε οργασμό.
Και οι δύο σύντροφοι δώστε μεγάλο βάρος στα προκαταρκτικά που περιλαμβάνουν φιλιά, χάδια, σεξουαλικά αγγίγματα, ώστε να έλθετε κοντά ψυχικά και σωματικά.
Για τη γυναίκα είναι ακόμη πιο σημαντικό καθώς αν δεν υγρανθεί ο κόλπος η διείσδυση θα είναι επώδυνη και για τους δύο συντρόφους.
Ο σωστός παρτενέρ παρατηρώντας τις αντιδράσεις της συντρόφου του είναι σε θέση να ξέρει αν προτιμά αρχικά το μασάζ, περισσότερα φιλιά στο στόμα, στο λαιμό ή το στήθος, τη διέγερση των γεννητικών οργάνων με τα δάχτυλα και τo οral sex.
Άλλωστε, κάθε γυναίκα είναι μοναδική και το ζευγάρι όσο πιο εξοικειωμένο είναι τόσο ευκολότερα μπορεί να συντονιστεί.
Κλειτοριδικός οργασμός
Το 75% των γυναικών νιώθει ικανοποίηση με τον ερεθισμό της κλειτορίδας. Βέβαια δεν αρκεί η διέγερση μόνο στο συγκεκριμένο σημείο καθώς το ερωτικό παιχνίδι απαιτεί φαντασία, διάθεση εξερεύνησης και φυσικά συναισθηματικό δέσιμο.
Μην ντρέπεστε να πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει περισσότερο, τι σας κρατά αδιάφορους και τι σας ενοχλεί. Δεν είναι ταμπού, καθώς κανένας άντρας και καμία γυναίκα δεν έχουν μαντικές ικανότητες. Μιλήστε κατά την ώρα της σεξουαλικής πράξης και καθοδηγήστε ο ένας τον άλλο προκειμένου να εξοικειωθείτε ακόμη περισσότερο.
Επίσης, μην ξεχνάτε πως κάθε φορά οι ανάγκες των συντρόφων είναι διαφορετικές. Υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτούνται λιγότερα προκαταρκτικά, περισσότερη τρυφερότητα ή πιο «άγριες» καταστάσεις.
Επίσης, μην ξεχνάτε πως η στοματική διέγερση αρέσει πολύ και στα δύο φύλα, ενώ επιτρέπει τη μέγιστη σεξουαλική διέγερση.
Αν νιώθετε άνετα με τον σύντροφό σας μην διστάσετε να του ζητήσετε να παίξετε και με διάφορα ερωτικά βοηθήματα καθώς το σεξ είναι ένα παιχνίδι ενηλίκων με στόχο την απόλαυση.
Κολπικός οργασμός
Ο κολπικός οργασμός προκαλείται από τη διείσδυση του πέους, δακτύλων ή ερωτικών βοηθημάτων μέσα στον κόλπο με σκοπό να διεγερθούν οι νευρικές απολήξεις εντός του κόλπου.
Το σημείο G -για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά άρθρα- βρίσκεται ανατομικά στο πρόσθιο τοίχωμα του γυναικείου κόλπου, σε απόσταση 4-5 cm από την είσοδό του και λέγεται πως μπορεί να προκαλέσει έναν εκρηκτικό οργασμό.
Για να εντοπίσετε ευκολότερα το σημείο G χρησιμοποιήστε το χέρι σας με την παλάμη προς τα επάνω με τέτοιο τρόπο ώστε με το δείκτη σας να τρίβετε το συγκεκριμένο σημείο ενώ με τον αντίχειρα να «παίζετε» με την κλειτορίδα.
Το εν λόγω σημείο φαίνεται να είναι ένα παρόμοιο όργανο με τον προστάτη των ανδρών. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση και στην κλειτορίδα και σε άλλα σημεία του σώματος για να επιτευχθεί ο οργασμός.
Μεικτός οργασμός
Όπως ήδη αναφέραμε κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Κατά συνέπεια είναι λάθος να πούμε ότι ο κλειτοριδικός οργασμός υπερτερεί του κολπικού ή τούμπαλιν.
Επίσης, μην ξεχνάμε πως αν και το sex θεωρείται για πολλούς ταμπού οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την άνεση να μιλούν για τις φαντασιώσεις και τις ανάγκες τους προκειμένου να έχουν μια ευτυχισμένη και υγιή ερωτική ζωή.
Πού οφείλεται η ανοργασμία
Σύμφωνα με τους σεξολόγους η οργασμική δυσκολία αφορά το 16% με 28% των γυναικών στην Ευρώπη ενώ οι γυναίκες που έχουν υποστεί κλειτοριδικό ευνουχισμό δεν θα νιώσουν ποτέ ικανοποίηση. Η ανοργασμία κατά κύριο λόγο προκαλείται από ανεπαρκή σεξουαλική διέγερση.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Πάρκινσον, ο καρκίνος και η υστερεκτομή εμποδίζουν την επίτευξη οργασμού.
Επιπλέον, ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, τα αντιψυχωσικά, τα αντιισταμινικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα μειώνουν την επιθυμία.
Επίσης η έλλειψη εμπειρίας, οι ενοχές, οι αναστολές, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη και η κακή σχέση με τον σύντροφο είναι βέβαιο πως δυσκολεύουν τη γυναίκα να έρθει σε οργασμό.
Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί η ανοργασμία
Η ανοργασμία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτική ψυχοθεραπεία ή με τη συμβολή ερωτικών βοηθημάτων. Επίσης ένα λιπαντικό τζελ και η χρήση σπασμολυτικών μπορούν να βοηθήσουν τη γυναίκα να νιώσει πιο άνετα.
Να θυμάστε πως η ντροπή και οι ενδοιασμοί δεν βοηθούν το ζευγάρι να απελευθερωθεί. Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό αν οι δύο σύντροφοι συναινούν.
Επίσης, είναι σημαντικό ο άνδρας να σέβεται τις ανάγκες της συντρόφου του και να της φέρεται με αγάπη και κατανόηση τόσο στην καθημερινότητα όσο και κατά την ερωτική συνεύρεση.