ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η γυμναστική το Σαββατοκύριακο συμβάλλει στην προστασία περισσότερων από 200 ασθένειες

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» από μελέτες του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης

Η γυμναστική το Σαββατοκύριακο συμβάλλει στην προστασία περισσότερων από 200 ασθένειες

Συγκεκριμένα η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε και στο επιστημονικό περιοδικό «Circulation» έδειξε ότι η τακτική γυμναστική είτε γίνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είτε κατά το Σαββατοκύριακο σε μεγαλύτερα όμως  χρονικά διαστήματα, έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα για την πρόληψη από μια σειρά παθήσεων. 

Για την ανάλυση των στοιχείων και την διεξαγωγή των συμπερασμάτων, ανακτήθηκαν δεδομένα από το UK Biobank, όπου πάνω από 90.000 άτομα έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες, χάρη στην ύπαρξη μετρητή καρπού στο χέρι τους. Στη συνέχεια, η ομάδα εξέτασε τις συσχετίσεις μεταξύ των μοτίβων σωματικής δραστηριότητας και της επίπτωσης σε 678 παθήσεις από 16 τύπους ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών ψυχικής υγείας, των ασθενειών του πεπτικού συστήματος και των νευρολογικών παθήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πορίσματα έδειξαν ότι η σωματική δραστηριότητα είναι εξίσου ευεργετική και αναγκαία τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όσο και κατά το Σαββατοκύριακο εφόσον οι προς μελέτη συσχετίσεις βρίσκονταν στο ίδιο μήκος κύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.