Συγκεκριμένα η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε και στο επιστημονικό περιοδικό «Circulation» έδειξε ότι η τακτική γυμναστική είτε γίνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είτε κατά το Σαββατοκύριακο σε μεγαλύτερα όμως  χρονικά διαστήματα, έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα για την πρόληψη από μια σειρά παθήσεων. 

Για την ανάλυση των στοιχείων και την διεξαγωγή των συμπερασμάτων, ανακτήθηκαν δεδομένα από το UK Biobank, όπου πάνω από 90.000 άτομα έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες, χάρη στην ύπαρξη μετρητή καρπού στο χέρι τους. Στη συνέχεια, η ομάδα εξέτασε τις συσχετίσεις μεταξύ των μοτίβων σωματικής δραστηριότητας και της επίπτωσης σε 678 παθήσεις από 16 τύπους ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών ψυχικής υγείας, των ασθενειών του πεπτικού συστήματος και των νευρολογικών παθήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πορίσματα έδειξαν ότι η σωματική δραστηριότητα είναι εξίσου ευεργετική και αναγκαία τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όσο και κατά το Σαββατοκύριακο εφόσον οι προς μελέτη συσχετίσεις βρίσκονταν στο ίδιο μήκος κύματος.