ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Η γυναίκα που μπορεί να πεθάνει από ένα φιλί: Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί για να μην σκοτωθεί

Το σύνδρομο προκαλεί έντονα επεισόδια πρηξίματος, δύσπνοια, κνίδωση, διάρροια και εμετό

Η γυναίκα που μπορεί να πεθάνει από ένα φιλί: Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί για να μην σκοτωθεί

Ένα απλό φιλί, όσο ακίνδυνο κι αν μοιάζει, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Post, μια γυναίκα που πάσχει από μια πάθηση γνωστή ως σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυττάρων (MCAS), μια ασθένεια δηλαδή του ανοσοποιητικού που αναγκάζει τα κύτταρα να προσδιορίζουν εσφαλμένα τα τρόφιμα ως αλλεργιογόνα – συμπεριλαμβανομένων όλων των τροφίμων εκτός από δύο, τη βρώμη και την υποαλλεργική φόρμουλα.

Η ίδια όπως είπε μοιράστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορίες για το σύνδρομο θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει όσους δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη της πάθησης.

@carolinecray2

Replying to @j Herz My rules for smooching! 💋 #mcas #mastcellactivationsyndrome #mcad #mastcellactivationdisorder #foodallergyawareness #chronicillnessawareness #chronicillnesswarrior #chronicillness

♬ original sound – CarolineCray2

Το σύνδρομο προκαλεί έντονα επεισόδια πρηξίματος, δύσπνοια, κνίδωση, διάρροια και εμετό. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητική για τη ζωή αναφυλαξία, σύμφωνα με τη ClevelandClinic.

Η γυναίκα ανέφερε πως οι άνθρωποι που έχουν διαγνωσθεί με αυτό το σύνδρομο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και στις ερωτικές τους σχέσεις καθώς όσοι είναι μαζί της, δεν μπορούν να φάνε τίποτα για τρεις ώρες πριν με φιλήσουν ενώ πρέπει να βουρτσίζουν καλά τα δόντια τους.

Η ίδια δημοσιεύοντας βίντεο στο TikTok, έδειξε τα έντονα σημάδια και το κοκκίνισμα που τις προκάλεσε ένα απλό φιλί από τον σύντροφό της επειδή δεν τήρησε τα παραπάνω. Το βίντεο έχει λάβει πάνω από 1,5 εκατομμύρια προβολές.

@chronicallymaz

It’s a comorbidity to Ehlers Danlos syndrome #photography #sportstiktok #wellthatsyou #piccline #ehlersdanlossyndrome #intestinaldysmotility #colonicdysmotility #gastroparesis #livertransplant #ivhydration #edsawarenessmonth #feedingtubeawareness #chronicillness #iykyk #giissues #ivnutrition #tpn #totalparenteralnutrition #mcas #mastcellactivationsyndrome

♬ In My Room by Chance Peña – chancepena

Επίσης, εξήγησε πως δεν μπορούν να έχουν καταναλώσει ένα από τα έξι κύρια αλλεργιογόνα (φιστίκια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι, ακτινίδιο, μουστάρδα ή θαλασσινά) μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που τη φιλήσουν.

Το σύνδρομο είναι πιο κοινό απ’ όσο νομίζεις

Περίπου 1 στους 6 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιστριών Billie Eilish και Halsey, διαγιγνώσκονται με μια μορφή μαστοκυτταρικής νόσου, με το MCAS να είναι το πιο κοινό, σύμφωνα με την κλινική Ehlers Danlos Syndrome (EDS) .

Η Natasha Coates, 27 ετών, αθλήτρια από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει διαγνωσθεί με την ασθένεια, είναι σοβαρά αλλεργική στα «έντονα συναισθήματα». Οι κρίσεις γέλιου, λύπης ή άγχους θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια θανατηφόρα χημική αντίδραση.

«Διαγνώσθηκα με MCAS τον Σεπτέμβριο του 2017 μετά από μια αλλεργική αντίδραση σε διασταυρούμενη μόλυνση με ξηρούς καρπούς που εξελίχθηκε σε μια σειρά αναφυλακτικών επεισοδίων σε τρόφιμα στα οποία δεν ήμουν αλλεργικός», είπε ο επιζών, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος προσλήψεων υγείας.

«Ο αλλεργιολόγος μου εκείνη την εποχή υποψιάστηκε ότι μπορεί να ήταν MCAS, αλλά χρειαζόταν να δω έναν ειδικό για να λάβω τη σωστή διάγνωση», πρόσθεσε. «Μετά από μια μακρά λίστα αναμονής 8 μηνών, είδα έναν ειδικό MCAS που μου το διέγνωσε επίσημα».

«Η πάθηση εμφανίζεται σε πολλά δυσάρεστα και απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, οίδημα/φαγούρα στο λαιμό και το στόμα, απώλεια συνείδησης, χαμηλή αρτηριακή πίεση και κνίδωση/εξανθήματα. Για να αποφύγω τις εξάρσεις του MCAS και τα συμπτώματα του MCAS, αποφεύγω τα ερεθίσματα όπως τα τρόφιμα, η γούνα/τρίχωμα ζώων, η μούχλα, η σκόνη, η ζέστη και ορισμένες μυρωδιές».

Πάντως, μέσα από το βίντεο στο TikTok η γυναίκα θέλει να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

«Το να φιλάς αγόρια είναι σίγουρα ένας κίνδυνος», είπε στους παρατηρητές του TikTok. «Προκαλεί πιθανή αστάθεια στη ζωή μου. Αλλά το ίδιο ισχύει και για μένα η καθημερινότητα».

«Θα μπορούσα να αποφύγω τελείως τα φιλιά και απλώς να ζω σε μια φούσκα όταν πρόκειται για σχέσεις», είπε. «Αλλά επιλέγω να παίρνω ελάχιστα υπολογισμένα ρίσκα για να μπορώ να ζήσω μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.