ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιάπωνας bodybuilder: «Κοιμάμαι 30 λεπτά κάθε βράδυ επί 12 χρόνια για να αυξήσω το προσδόκιμο της ζωής μου»

Η τεχνική του Hori βασίζεται στην ποιότητα έναντι της ποσότητας του ύπνου

Ιάπωνας bodybuilder: «Κοιμάμαι 30 λεπτά κάθε βράδυ επί 12 χρόνια για να αυξήσω το προσδόκιμο της ζωής μου»

Ο 40χρονος Ιάπωνας bodybuilder Daisuke Hori, ισχυρίζεται ότι κοιμάται 30 έως 45 λεπτά κάθε βράδυ επί 12 χρόνια για να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του. 

Ο Hori καταναλώνει τόνους καφέ για να παραμένει ενεργός και σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του.

«Εφόσον κάνεις σπορ ή πίνεις καφέ μια ώρα πριν το φαγητό, μπορείς να αποτρέψεις την υπνηλία», δήλωσε σύμφωνα με την South China Morning Post.

Ο Hori, ο οποίος ζει στο Hyogo βορειοδυτικά της Οσάκα, άρχισε να μειώνει τον καθημερινό του ύπνο πριν από 12 χρόνια για να κερδίσει περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα.

Η τεχνική του Hori βασίζεται στην ποιότητα έναντι της ποσότητας του ύπνου.

«Οι άνθρωποι που πρέπει να εστιάσουν στην εργασίας τους, επωφελούνται περισσότερο από τον ποιοτικό ύπνο παρά από τον πολύωρο ύπνο. Για παράδειγμα, οι γιατροί και οι πυροσβέστες έχουν μικρότερες περιόδους ανάπαυσης αλλά διατηρούν υψηλή αποδοτικότητα», δήλωσε.

Ο Hori ίδρυσε την Japan Short Sleepers Training Association το 2016, όπου φέρεται να έχει διδάξει πάνω από 2.100 ανθρώπους να γίνουν εξαιρετικά γρήγοροι… υπναράδες.

Μία από τις μαθήτριές του δήλωσε ότι άρχισε να μειώνει τον ύπνο της πριν από τέσσερα χρόνια και από οκτώ ώρες καθημερινά έχει φτάσει σε μόλις 90 λεπτά, ενώ το δέρμα της και η ψυχική της υγεία είναι σε «εξαιρετική κατάσταση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, οι επιστήμονες συνιστούν επτά ή και περισσότερες ώρες ύπνου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία (παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, καρδιακές παθήσεις κ.α.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.