ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιατρικό επίτευγμα στο Ισραήλ: Γιατροί κατάφεραν να «κολλήσουν» το κεφάλι αγοριού μετά από τροχαίο

Ο 12χρονος υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό

Ιατρικό επίτευγμα στο Ισραήλ: Γιατροί κατάφεραν να «κολλήσουν» το κεφάλι αγοριού μετά από τροχαίο

Η ιατρική εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά καθώς οι γιατροί στο Ισραήλ επανασύνδεσαν με επιτυχία το κεφάλι ενός αγοριού που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα ενώ έκανε ποδήλατο.

Το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε την πρωτοποριακή επέμβαση, η οποία έσωσε τη ζωή του 12χρονου Σουλεϊμάν Χασάν.

Ο Χασάν υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό, μια κατάσταση κατά την οποία το κρανίο αποκολλάται από τους ανώτερους σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης, γνωστή ως διμερές εξάρθρημα της ατλαντοϊνιακής άρθρωσης. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μονάδα τραύματος.

Η ιατρική ομάδα αντιμετώπισε ένα δύσκολο έργο, καθώς ανακάλυψε ότι το κεφάλι του Χασάν είχε σχεδόν πλήρως αποκολληθεί από τη βάση του λαιμού του. Ο Δρ Ohad Einav, κορυφαίος ορθοπεδικός που ήταν υπεύθυνος για την επέμβαση, εξήγησε ότι η επέμβαση διήρκεσε αρκετές ώρες και απαιτούσε τη χρήση καινοτόμου τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων νέων πλακών και στερεώσεων στην κατεστραμμένη περιοχή.

Χάρη στην τεχνογνωσία της ομάδας και την προηγμένη τεχνολογία στο χειρουργείο, κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του αγοριού. Οι γιατροί έδωσαν γενναία μάχη, δεδομένου ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του Χασάν υπολογίζονταν μόλις στο 50%. Η ανάρρωσή του χαρακτηρίζεται ως κάτι λιγότερο από θαύμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλο που η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, το νοσοκομείο περίμενε ένα μήνα για να ανακοινώσει την επιτυχή έκβαση. Πρόσφατα, ο Χασάν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο φορώντας έναν αυχενικό νάρθηκα και η πρόοδός του θα συνεχίσει να παρακολουθείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.