ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: 6 στους 10 ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια

Υπολογίζεται ότι αυτό θα έχει άμεσο και έμμεσο κόστος 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

ΗΠΑ: 6 στους 10 ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, προειδοποιεί πως μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, πάνω από 184 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, δηλαδή τουλάχιστον 6 στους 10 ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι αυτό θα έχει άμεσο και έμμεσο κόστος 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, που παρουσιάζονται σε δημοσιεύσεις στο περιοδικό της Ένωσης «Circulation», από το 2020 ως το 2050 οι προβλεπόμενες αυξήσεις των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των παραγόντων κινδύνου στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, που αποτελεί έναν τύπο καρδιαγγειακού νοσήματος, από 51,2% σε 61%.
  • Αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων (αλλά χωρίς την υψηλή αρτηριακή πίεση) από 11,3% σε 15%, δηλαδή από 28 εκατομμύρια σε 45 εκατομμύρια ενήλικες.
  • Διπλασιασμό του επιπολασμού των εγκεφαλικών επεισοδίων από 10 εκατομμύρια σε σχεδόν 20 εκατομμύρια ενήλικες.
  • Αύξηση της παχυσαρκίας από 43,1% σε 60,6% επηρεάζοντας περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα.
  • Αύξηση του διαβήτη από 16,3% σε 26,8%, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα.
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία θα αυξηθούν πολύ στους νέους και μεσήλικες ηλικίας 20-64 ετών.

Πάντως, παρά την προβλεπόμενη αύξηση του επιπολασμού των καρδιαγγειακών παθήσεων, διαπιστώνονται και ορισμένες θετικές τάσεις: το ποσοστό σωματικής αδράνειας αναμένεται να μειωθεί από 33,5% σε 24,2%, το ποσοστό καπνίσματος τσιγάρων να μειωθεί σχεδόν στο μισό (από 15,8% σε 8,4%) και προβλέπεται και μικρή βελτίωση των ανθρώπων που κάνουν κακή διατροφή (από 52,5% σε 51,1%).

Τέλος, στις προβλέψεις για παιδιά παρουσιάζονται ορισμένες ανησυχητικές τάσεις, όπως η αύξηση της παχυσαρκίας στις ηλικίες 2-19 ετών από 20,6% το 2020 σε 33% το 2050 (από 15 εκατομμύρια παιδιά σε 26 εκατομμύρια παιδιά).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν σε σε παιδιά ηλικίας 2-5 ετών και 12-19 ετών. Επίσης, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα και η κακή διατροφή στα παιδιά αναμένεται να παραμείνουν υψηλά, σχεδόν 60% το κάθε ένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, η συγγραφική ομάδα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις αυτές δεν είναι αμετάκλητες. Οι κατάλληλες παρεμβάσεις και οι επιθετικές προσεγγίσεις για τη μείωση των παραγόντων κινδύνου θα μπορούσαν να αλλάξουν τις εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.