ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Κολύμπι στην πισίνα: Δείτε τι να κάνετε για να προστατέψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας από το χλώριο

Η υδατική σας πρέπει να περιέχει συστατικά που αναπληρώνουν το σμήγμα (λίπος) που έχει αφαιρέσει το χλωριωμένο νερό

Κολύμπι στην πισίνα: Δείτε τι να κάνετε για να προστατέψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας από το χλώριο

Μια ειδικός από τις ΗΠΑ, αναφέρει πως η αιτία για το ξηρό δέρμα και τα ξηρά μαλλιά μετά το κολύμπι στην πισίνα είναι το χλώριο στο νερό.  

«Το χλώριο είναι πολύ χρήσιμο στις πισίνες, διότι απολυμαίνει το νερό, διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα των βακτηρίων και βοηθά το νερό να είναι καθαρό και υγιεινό», αναφέρει η δερματολόγος-δερματοχειρουργός Dr. Jennifer Lucas, από την Cleveland Clinic του Οχάιο και μέλος ΔΣ της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD).

Το πρόβλημα είναι πως το χλώριο είναι ερεθιστική ουσία και ξηραίνει το δέρμα και τα μαλλιά.

Η συνέπεια μπορεί να είναι ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής, που εκδηλώνεται με δερματικό εξάνθημα.

Επιπλέον, μπορεί να αφαιρέσει το φυσικό σμήγμα και λίπος από το δέρμα και από τα μαλλιά. Έτσι μπορεί να αναπτυχθεί έντονη ξηρότητα, που κάνει τα μαλλιά σκληρά και θαμπά. Τα καθιστά επίσης εύθραυστα, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα νύχια, κατά την Dr. Lucas.

Τι να κάνετε

Τα μάτια επίσης μπορεί να ερεθιστούν από το χλώριο, προσθέτει. Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατευθείτε; Η Dr. Lucas έχει μερικές πρακτικές συμβουλές:

  • Να αλείφετε το δέρμα σας με άφθονο αντηλιακό πριν μπείτε στην πισίνα. Το αντηλιακό θα χρησιμεύσει και ως φραγμός έναντι του χλωρίου
  • Να βρέχετε τα μαλλιά και το δέρμα σας με γλυκό νερό, πριν μπείτε στην πισίνα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα απορροφούν πολύ χλώριο
  • Να χρησιμοποιείτε προστατευτική μάσκα στα μαλλιά σας (μοιάζει με μαλακτική κρέμα, την οποία όμως δεν θα ξεβγάλετε)
  • Να κολυμπάτε με σκουφάκι και προστατευτικά γυαλιά
  • Αμέσως μόλις βγείτε από την πισίνα, να κάνετε ντους με γλυκό νερό

«Το τελευταίο που χρειάζεστε είναι να καθίσετε στον ήλιο με το χημικό πάνω στο σώμα σας», τονίζει η Dr. Lucas.

«Όσο μένει στο δέρμα σας, θα προκαλεί ερεθισμούς. Επομένως, να κάνετε πρώτα ντους, σαπουνίζοντας το σώμα και τα μαλλιά σας με ήπιο καθαριστικό. Καλό είναι επίσης να ενυδατώσετε στη συνέχεια καλά το δέρμα σας».

Η υδατική σας πρέπει να περιέχει συστατικά που αναπληρώνουν το σμήγμα (λίπος) που έχει αφαιρέσει το χλωριωμένο νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προτιμήστε κάποια που περιέχει κεραμίδια (ceramides) ή άλφα-υδροξυοξέα. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον ερεθισμό και την ξηρότητα, σύμφωνα με την ειδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.