ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Μετά θάνατον δικαίωση για τον Μ.Μόσλεϊ και τη δίαιτα του κατά του διαβήτη – Τι είναι η διαλειμματική νηστεία 5:2

Όσοι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ακολούθησαν τη συγκεκριμένη δίαιτα είχαν καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Μετά θάνατον δικαίωση για τον Μ.Μόσλεϊ και τη δίαιτα του κατά του διαβήτη – Τι είναι η διαλειμματική νηστεία 5:2

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η δίαιτα που δημιούργησε ο Μάικλ Μόσλεϊ, ο γνωστός παρουσιαστής του BBC που έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Σύμη, είναι πιο αποτελεσματικότερη στον έλεγχο των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με τα φάρμακα.

Σύμφωνα με τη μελέτη όσοι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 την ακολούθησαν, είχαν καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία 5:2

Η διαλειμματική νηστεία 5:2 είναι ένα πρόγραμμα διατροφής, σύμφωνα με το οποίο τρώει κανείς κανονικά πέντε ημέρες την εβδομάδα και περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων σε περίπου 500-600 θερμίδες τις άλλες δύο.

Νέα κλινική δοκιμή σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να επιταχύνει την απώλεια βάρους.

Βρέθηκε ότι είναι πιο αποτελεσματική από δύο κοινά αντιδιαβητικά φάρμακα.

Στην κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Πεκίνου στην Κίνα συμμετείχαν περισσότεροι από 400 ασθενείς.

Κάποιοι πήραν τα φάρμακα μετφορμίνη ή εμπαγλιφλοζίνη και άλλοι χρησιμοποίησαν τη δίαιτα 5:2. Όσοι ήταν στην ομάδα του 5:2 είχαν καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα στις 16 εβδομάδες σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν τα φάρμακα.

Έχασαν επίσης περισσότερο βάρος, κατά μέσο όρο 9,7 κιλά, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από εκείνους που έπαιρναν τα φάρμακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.