ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μυστηριώδης ασθένεια σαρώνει κρουαζιερόπλοιο στην Αλάσκα – 180 κρούσματα μέχρι στιγμής

Το ίδιο πλοίο μάλιστα είχε ταλαιπωρηθεί από κρούσμα νορωϊού νωρίτερα φέτος!

Μυστηριώδης ασθένεια σαρώνει κρουαζιερόπλοιο στην Αλάσκα – 180 κρούσματα μέχρι στιγμής

Μια μυστηριώδης γαστρεντερική επιδημία σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean προκάλεσε μια σειρά από συμπτώματα σε τουλάχιστον 180 επιβάτες και σε 3 εργαζομένους του πλοίου.

 Οι επιβαίνοντες στο πλοίο «Radiance of the Seas» ανέφεραν ότι παρουσίασαν διάρροια, κοιλιακές κράμπες, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια ταλαιπώρησε όσους επέβαιναν στο ταξίδι από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο πλοίο μάλιστα είχε ταλαιπωρηθεί από κρούσμα νορωϊού νωρίτερα φέτος.

 Αρρώστησε πάνω από το 8% των 2172 επιβατών, δηλαδή 180 επιβάτες , ενώ τρία μέλη του πληρώματος από τα 894 μέλη του προσωπικού του πλοίου ανέφεραν επίσης ότι αρρώστησαν.

Εξαιτίας της επιδημίας τα μέλη του πληρώματος σήμαναν συναγερμό και ενθάρρυναν τους επιβάτες να αναφέρουν τα κρούσματα και να εφαρμόζουν σωστά την υγιεινή των χεριών. Ακόμη πάρθηκαν επιπλέον μέτρα όπως αύξηση της απολύμανσης και του καθαρισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Royal Caribbean ανέφερε: «Η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών μας, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Για να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας στα πλοία μας, εφαρμόζουμε αυστηρές διαδικασίες καθαρισμού, πολλές από τις οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.