ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που ουρλιάζεις

Τι έδειξε έρευνα

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που ουρλιάζεις

Μια έρευνα που έγινε πάνω στο θέμα των συναισθημάτων το 2018, έδειξε ότι το 22% των συμμετεχόντων της ανέφερε ότι αισθάνθηκε θυμό, ενώ το 39% ένιωθε εξαιρετικά ανήσυχο.

Και ενώ ο θυμός είναι μια κατάσταση του νου που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας, συχνά ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν αυξάνονται τα επίπεδα άγχους μας. Και μπορεί να έχει πολλά σωματικά συμπτώματα που σπάνια συνειδητοποιούμε μέχρι να έχουν προχωρήσει αρκετά.
Ο καρδιακός σας ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση αυξάνονται

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που υψώνετε τη φωνή σας και έχετε έντονη διαφωνία, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι η αρτηριακή σας πίεση ανεβαίνει επίσης, και γι’ αυτό φαίνεστε αναστατωμένοι, με κόκκινα μάγουλα και φλέβες να ξεπροβάλλουν από το δέρμα σας. Επίσης, αναπνέετε πιο βαριά και πιο γρήγορα, κάτι που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύρια όργανά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χέρια και τα πόδια σας είναι πιο κρύα από το συνηθισμένο.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα δέχεται ένα χτύπημα

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ακόμη και η ανάμνηση μιας έντονης διαφωνίας που είχατε στο παρελθόν θα μειώσει την άμυνα του ανοσοποιητικού σας για 6 ώρες. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι συνήθως ήρεμοι και ο θυμός είναι σπάνιος για αυτούς. Οι άνθρωποι που θυμώνουν πολύ εύκολα μπορεί να παρατηρήσουν ότι αρρωσταίνουν πιο συχνά, με το ανοσοποιητικό τους σύστημα να είναι πιο αδύναμο. Αυτό, συνοδευόμενο από το αυξημένο άγχος τους, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους χωρίς καν να το καταλάβουν μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ο θυμός δημιουργεί ποικίλα προβλήματα υγείας

Όταν θυμώνουμε, οι χημικές ουσίες του στρες πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο και το σώμα μας και συνεχίζουν να κάνουν αλλαγές στο μεταβολισμό μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα με προβλήματα θυμού χωρίς θεραπεία μπορεί να υποφέρουν από πονοκεφάλους, άγχος, αϋπνία και ακόμη και προβλήματα πέψης.

Οι δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε περιόδους ακραίου θυμού. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα άτομα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Οι αναμνήσεις σας μπορεί να επηρεαστούν

Δεν είναι μόνο το σωματικό τραύμα στο κεφάλι, όπως αυτό που μπορείς να βιώσεις ενώ παίζεις ποδόσφαιρο, που επηρεάζει τις αναμνήσεις των ανθρώπων, αλλά και ολοένα και πιο αγχωτικές καταστάσεις. Ένα από αυτά είναι να έχετε μια θυμωμένη λεκτική συζήτηση με κάποιον, όπου και οι δύο ανταλλάσσετε σκληρά λόγια. Αφού τελειώσει ο καυγάς, ο ένας ή και οι δύο μπορεί να θυμάστε τα πράγματα διαφορετικά ή να έχετε ξεχάσει τελείως ορισμένα πράγματα.

Οι φωνές μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο πόνο

Το να φωνάζεις δεν είναι κακό μόνο για όσους το κάνουν, αλλά και για εκείνους που το λαμβάνουν, και η ζημιά μπορεί να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία. Οι φωνές στα παιδιά μπορεί να τα βλάψουν με πολλούς τρόπους.

Τα προβλήματα συμπεριφοράς τους μπορεί να επιδεινωθούν. Κάποιες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι γονείς που φώναζαν πολύ στα 13χρονα παιδιά τους παρατήρησαν ακόμη χειρότερη συμπεριφορά τον επόμενο χρόνο της ζωής τους.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους αλλάζει. Οι άνθρωποι που έχουν φωνάξει πολύ κατά την παιδική τους ηλικία φαίνεται να έχουν διαφορετική δομή του εγκεφάλου στα μέρη που επεξεργάζονται τον ήχο και τη γλώσσα.

Μπορούν να υποφέρουν από χρόνιο πόνο. Μερικά από τα θέματα που μπορεί να τους ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους περιλαμβάνουν πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, πονοκεφάλους, ακόμη και αρθρίτιδα.

Οι φωνές δεν κερδίζουν τα επιχειρήματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα δείχνει ότι φωνάζουμε κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας επειδή έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα ακουστούμε. Αλλά οι άνθρωποι σπάνια κερδίζουν διαφωνίες φωνάζοντας, διακόπτοντας και αντιμετωπίζοντας τους ισχυρισμούς του άλλου ως ανάξιους. Πρέπει να ακούν προσεκτικά, να κατανοούν ο ένας τις απόψεις του άλλου και να βασίζονται στις διαφορές τους. Η συλλογιστική και η ψυχραιμία είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε την άποψή σας ορατή και κατανοητή και, τελικά, να πείσετε την άλλη πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.